Forretningsbetingelser

Leje af stand

Du booker og betaler en stand på vores hjemmeside www.detgamlebibliotek.dk

Lejen sker på dagsbasis, minimum 1 uge og op til 12 måneder. En uge er 7 dage. Starter du f.eks. på en mandag vil du slutte på en søndag. Det mest almindelige er en lejeperiode på 4 uger.

 

Betalingsformer

Til online booking tager vi imod alle typer VISA og MasterCard, Dankort og Mobilepay.

I butikken tager vi imod kontanter, Dankort, VISA, MasterCard eller MobilePay.

 

Pris og kommission

Priser er efter gældende prisliste på hjemmesiden inklusiv moms, herunder også en kommissionsprocent på 15%, som automatisk fratrækkes opgørelsen inden fortjenesten udbetales til dig.

Forudsat at du sælger dine private ting, betaler du ikke moms og skat af dit salg.

 

Erhverv

Erhvervsmæssig booking kan ikke ske online, men skal bookes ved kontakt til forretningen. Eller ring til Tommy på 31191821

Hvis du driver erhverv via standen, er selskabet selv ansvarlig for at indberette korrekte oplysninger til SKAT.

 

Fortrydelsesret og reklamation

Der gælder 14 dages fortrydelsesret for standleje, dog refunderes lejen ikke hvis lejeperioden er startet. Såfremt du booker mindre end 14 dage før lejeperiodens begyndelse, bekræfter du, at du afskriver dig 14 dages fortrydelsesret.

Ønsker man at reklamere, kan man henvende sig til info@detgamlebibliotek.dk. Eller tag en snak med os i butikken.

Alle solgte varer er købt som beset og der kan ikke reklameres over disse.

 

Opstart

Når standen er booket og betalt, kan varerne opsættes på standen fra om morgenen på førstedagen af din lejeperiode. Med mindre andet er aftalt.

Standen kan dekoreres i et let omfang, såfremt det vurderes rimeligt af personalet. Du skal selv fjerne dekorationerne, når du tømmer din stand.

Standene må ikke flyttes.

Varerne skal være placeret på din stand. Du må ikke lægge varer på gulvet ved din stand, på andre stande, på udstillingsborde eller andre steder i butikken.
Personalet, kan dog godt tage ting fra din stand og bruge i udstilling og lignende.

Varerne skal være opstillet på en måde, hvor de ikke er til gene for nabostandene. F.eks. er det ikke tilladt at hænge bøjler med tøj på standens sidestolper, da det blokerer udsyn og adgang til nabostandens varer.

Personalet må gerne placere dine varer på temaborde og udstillingsborde.

 

Prismærker

Alle varer registreres på forhånd gennem din konto på “detgamlebibliotek.loppesalg.dk” som kan tilgås fra din PC, smartphone eller taplet.

Varer skal registreres med en udførlig varebeskrivelse indeholdende farve, mærke, kendetegn, størrelse og pris. F.eks.: Grøn Molo T-shirt med biler, str. 68, 49 kr.
Varebeskrivelsen er vigtig for medarbejderne ved kassen for at undgå bedrageri med ombytning af prismærker. Derfor skal der også en god beskrivelse på de billige varer, så der ikke blot står “T-shirt 10 kr”. Ellers kan uærlige personer bruge dit prismærke og sætte på en dyr T-shirt.

Varebeskrivelsen er også en hjælp for dig, så du præcis ved, hvad du har solgt.

Print af prismærker sker ved henvendelse til personalet.

Prismærket skal være unikt for varen og du sørger selv for, at alle dine varer er rigtig mærket.

Såfremt du ønsker at ændre prisen på en eller flere varer skal dette opdateres online og du vil derefter kunne printe nogle nye prismærker.

Der kan ikke slettes i listen af varer, så har du skrevet forkert, indskriver du blot varen på ny.

I tilfælde af leje af ny stand, er du ansvarlig for at skifte prismærkerne. Har du lejet flere forskellige stande, skal der påsættes nye prismærker ved flytning af varer mellem de lejede stande.

Varer uden pris

Hvis en vare mister sit prismærke eller dukker op i butikken efter standlejen er slut, vil den blive placeret på “Lost and Found”-reolen. Det er derfor fornuftigt at holde øje med, om man kan genkende sine varer på reolen – også efter ophørt lejeperiode, da varer kan dukke op, når andre standlejere pakker sammen.

Varer uden prismærke opbevares i afdelingen i 14 dage, hvorefter de tilfalder Lidkøb, som frit kan donere, bortskaffe eller sælge dem.

Orden og opfyldning på din stand

Vi prøver så vidt muligt at holde orden i hele butikken, og rydder derfor også op på din stand, denne service koster dig ingenting.

Har du ekstra varer der ikke kan være på din stand, kan man i begrænset omfang, efter aftale med personalet have varer til opfyldning. Man står selv for at prismærke varene.

 

 

Varesikring

Vi gør alt vi kan for at sikre dine varer, vi har kassen lige ved døren, og der er derfor ingen der kan komme og gå usete. Der er forskellige ting vi opfordrer til selv at gøre.

  • Sørg for at prismærker sidder godt fast, eventuelt med manilla mærke eller lignende
  • Fastgør evt. kabler eller løsdele, der hører til varen, med tape eller strips.
  • Dyre smykker, ure, parfumer og andre varer, der kan friste svage sjæle, skal ikke ligge på standen, men låses ind i et af vores glasskabe eller vores disk.
  • Som standholder har du altid mulighed for at få en til to varer i glasskabene, hvis der er plads. Der vil med jævne mellemrum blive skiftet ud i varerne i montrene. Er man interesseret i at leje en hel montre, så snak med personalet.

Vi anmelder butikstyveri samt ombytning af prismærker til politiet. Ombytning af prismærker kategoriseres som bedrageri.

Det gamle bibliotek kan dog ikke stilles til ansvar for stjålne, tabte eller ødelagte varer.

Det gamle bibliotek er ikke erstatningspligtig ved brand- og vandskade. I forbindelse med brand, vand eller indbrudstyveri kan din indboforsikring eventuelt dække dit tab – kontakt dit forsikringsselskab for mere information. 

 

Min vare er væk

Hvis din vare er forsvundet fra standen, men ikke solgt, ligger den højst sandsynligt på en anden stand. Kunderne har det med at fortryde undervejs, og så lægger de varen fra sig et tilfældigt sted.

Vi ved af erfaring, at det kan være svært at overskue hele butikken og at en vare kan dukke op flere uger efter, at den forsvandt. Det sker typisk, når en anden standlejer pakker ned. Se evt. efter varen på andre stande, når du igen besøger butikken, og se regelmæssigt på Lost & Found reolen.

Får vi varen indleveret ved kassen, mens din booking stadig er aktiv, kommer den tilbage på standen.
Får vi varen indleveret ved kassen, efter at din booking er udløbet, bliver den lagt i Lost & Found.
Koster varen 50 kr. eller mere, sender vi også en besked til dig om, at varen er fundet.

Varer uden prismærke bliver lagt i Lost & Found.

Udsalg

Du har mulighed for at holde udsalg på din stand, hvor du kan vælge mellem 25% og 50% rabat.Henvend dig til personalet, eller ring til butikken på tlf. 31 19 18 21, hvis du vil holde udsalg på standen.

Husk at rabatten gælder alle varer, du har prismærket, så vær opmærksom på evt. varer i glasskabet.

 

Ejendomsret

Sælger er alene ansvarlig for at have uindskrænket ejendomsret og ret til at sælge varerne på standen. Følgende varer må ikke sælges i Lidkøb:

  • Det er ikke tilladt at sælge kopivarer, f.eks. tasker, punge, ure eller brændte DVD’er.
  • Sikkerhedskompromitterende varer såsom tobak, alkohol, fødevarer, våben, fyrværkeri, hårde hvidevarer, pornografisk materiale eller andet som personalet måtte vurdere upassende eller stødende.
  • Skarpe genstande som knive må ikke ligge fremme på standen, men skal låses inde i vores glasskabe.

Overtrædelse vil medføre bortskaffelse af disse varer og effekter uden varsel.

Personalet har desuden ret til at afvise eller bortskaffe varer, som vurderes skadelige for butikkens standard, som f.eks. beskidte (snavsede), ildelugtende eller uhygiejniske varer. 

 

Tømning af stand

Standen skal være tømt senest en time inden lukketid på lejeperiodens sidste dag. Du skal huske at medbringe ID, og du er selv ansvarlig for at tømme standen. Husk at se efter dine varer i glasmontrer, på temabordene og “Lost and Found”-reolen.

Det er vigtigt, at alle prismærker og tyverisikringer bliver siddende på varerne, når standen tømmes, da varer uden prismærker ikke må tages ud af butikken. Personalet vil kontrollere dine varer ved skranken, og alarmer vil blive afmonteret.

Skal en anden tømme standen for dig, skal du sørge for at ringe og give butikken besked.

Er standen ikke tømt rettidigt, forlænges lejeperioden automatisk med en uge. Premium-varer vil blive forlænget med en periode ekstra. Er standen booket til anden side, vil den blive lukket ned, hvilket koster 250 kr. Kan du ikke hente dine ting i tide, kan du efter aftale bestille nedtagning til 150 kr. per stand. Lejeforlængelser og nedlukninger vil blive modregnet dit samlede salg eller opkrævet i butikken. Ved nedtagning vil varer blive opbevaret i 14 dage, hvorefter de tilfalder Det gamle bibliotek.

 

Udbetaling og afregning

Udbetalingen sker til den oplyste konto på din profil.

To gange om måneden overfører vi dit tilgodehavende til den bankkonto, som du registrerer på din profil:

  • Salget fra d. 1.-15. bliver indsat d. 30. i samme måned.
  • Salget fra d. 16-31. bliver indsat d. 15. i den efterfølgende måned.

Ligger udbetalingsdatoen ikke på en bankdag, bliver pengene indsat ved først kommende bankdag herefter.